Prodej medu přímo od včelaře

Prodej medu přímo od včelaře
Jaroslav Jarmar - 13. 3. 2015 , sekce: Informace

Ochutnejte pravý včelí med přímo od včelaře z Olomouckého kraje. Moje včely tento med posbíraly v malebných lokalitách v podhůří Jeseníků. Podle přírody, včel, počasí a okolností prodávám obvykle následující druhy medu.

Jarní med — Květový med z prvního vytáčení. Zahrnuje lesní, zahradní a luční květenu v rozmezí duben až červen. Protože nemá výraznou chuť a aroma, doporučujeme ho pro tyto vlastnosti hlavně na slazení kávy, čajů.

Javorový med — Luxusní a zvláště jemný med, který se vytáčí na přelomu května a června (podle místa).

Malinovo/ostružinový med — Je to buď květový nebo spadkový med. Má jemnou strukturu krystalků a je krásně vláčný. Je lahodný, ale nemá výrazné aroma a proto ho doporučujeme hlavně na slazení kávy, čajů.

Lipový med — Výrazně aromatický med. Med je z toho důvodu až nahořklý. Med může být i spadkový, který má jemnější aroma a je dokonale vláčný až luxusní. Do kávy ho nedoporučejeme, protože může měnit její chuť. Za to doporučujeme večerní kůru ze lžičky lipového medu a vlastní slivovičky, která má blahodárné účinky.

Lesní med — Spadkový (neboli cibetkový či medovicový) med. Má výrazné aroma po jehličí a až citronovou chuť, která je každý rok trochu jiná.

Pampeliško/javorový med — Ze stanovišť na pomezí luk a lesa se někdy podaří zachytit tato skvělá kombinace medu s nádhernou chuti. Je to výrazně žlutohnědý med, který je po pampeliškách i jemně cítit.

Med přímo od včelaře

Medy jsou každý rok trochu jiné. Ovlivňuje to řada faktorů — počasí, nálada přírody atd.

Medy neprodávám přes internet, ale pouze formou osobního odběr.
Zavolejte mi a domluvíme se. Moje telefonní číslo: +420 603 514 590

Líbil se vám tento článek? Doporučte ho svým přátelům.

Proč nakupovat u nás

  • Prodáváme kvalitní a cenově dostupné výrobky
  • Garance výměny či vrácení zboží do 14 dnů
  • Možnost osobního odběru v naší provozovně
  • Osobní zkušenosti včelaře
  • Možnost výroby na zakázku
Novinky a slevy na Váš e-mail: