Včelařův blog

Listopadové prolety včel

Jaroslav Jarmar - 8. 11. 2015
V neděli bylo opravdu krásně teplo a sluníčko. Včelky toho využily a proletěly se. Já jsem to zachytil na několika momentkách na stanovišti jedna. Kochejte se.

Zazimování stanoviště „dva“

Jaroslav Jarmar - 1. 11. 2015
Dnes jsem dosekl trávu a tím jsem dokončil zazimování mé včelnice číslo dva (mám celkem čtyři stanoviště). Byl krásný den a tak mi zbyl čas i na krátkou procházku po okolí. Užijte si to se mnou...

Rosnička na včelnici

Jaroslav Jarmar - 28. 10. 2015
Dnes jsem při podzimním sečení trávy narazil na krásně vypasenou rosničku. Byla opravdu krásná a tak se s vámi musím podělit o několik fotek, které jsem ze svého mobilu pořídil.

Krmení včel na zimu

Jaroslav Jarmar - 2. 10. 2015
Dnes přidávám várku fotek, které zachycují podzimní krmení včelstev a oddělků na stanovišti 2, kde mám 160 včelstev. Všechna svoje včelstva krmím Apicukrem. Krmím přímo z kyblíku, ve kterém se Apicukr prodává. Stačí jen strhnout nálepku. Na fotkách je taky vidět včelí dílo, které jsou včely schopny při krmení postavit.

Podzimní léčení varroázy

Jaroslav Jarmar - 17. 9. 2015
Rok co rok dělá varroáza mnoha včelařům velké problémy. Já jsem po zkušenostech z loňského roku, kdy roztoči varroa začali na běžně aplikovaná léčiva pěstovat rezistenci, přešel na nové přírodní léčivo THYMOVAR. Moje zkušnosti s tímto léčivem jsou zatím maximálně pozitivní a včely se při léčbě chovají velmi dobře.

Léto na „trojce“

Jaroslav Jarmar - 16. 6. 2015
Dnes je tady zase několik fotek ze včelnice číslo 3. Kromě pohledu na včelnici se mrkneme i do úlů. A aby toho nebylo málo, přidávám i jednu včelí matku a střevlíka, které jsem při návštěvě zachytil.

Ukázka plodového plástu

Jaroslav Jarmar - 13. 6. 2015
Dnes sdílím jen pár fotek krásného plodového plástu vystavěného na rámkové míře 42 x 36 cm.

Vytáčení medu a tvorba oddělků

Jaroslav Jarmar - 12. 6. 2015
Dnes přidávám několik fotek z červnového vytáčení medu. Na fotkách jsou vidět krásně bílé panenské plástve. Po vytáčení zároveň vytvářím nové oddělky.

Včelí rojení

Jaroslav Jarmar - 6. 3. 2015
Pár fotek včelích rojů z předchozích let.

Včelnice v zimě

Jaroslav Jarmar - 6. 2. 2015
Pár zimních fotek z mého druhého stanoviště.

Proč nakupovat u nás

  • Prodáváme kvalitní a cenově dostupné výrobky
  • Garance výměny či vrácení zboží do 14 dnů
  • Možnost osobního odběru v naší provozovně
  • Osobní zkušenosti včelaře
  • Možnost výroby na zakázku
Novinky a slevy na Váš e-mail: